Bebelusii si intepaturile de tantar

3 minute de citit
Imagine - bebelusii-si-intepaturile-de-tantar
Cuprins

Bebelusii si intepaturile de tantar



In cazul bebelusilor, puteti preveni intepaturile de tantar prin folosirea unei plase speciale in jurul patutului, iar atunci cand iesiti la plimbare, aveti grija sa nu aiba pielea expusa, mai degraba imbracati-l cu pantaloni si maneca lunga. In cazul in care folositi o lotiune anti-tantari destinata special bebelusilor, aplicati-o cu grija astfel incat sa nu o intindeti pe zonele care le pot baga in gurita sau in ochisori.

Daca bebelusul tau a fost muscat de tantari, acesta nu ii va lua doar sange, ci va lasa in drumul sau si propria saliva, aceasta fiind responsabila de mancarimile aparute dupa.

Cum procedezi in cazul in care bebelusul tau a fost muscat? Tot de ceea ce ai nevoie este o crema calmanta, otet si un prosop umed si rece. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa speli zona in care a fost intepat cu ajutorul unui sapun sau a unei solutie anti-bacteriene. Apoi, poti intinde pe zona inrosita crema calmanta pentru a alina mancarimile produse bebelusului tau. In cazul in care crema nu este o optiune buna, otetul de asemenea ajuta la ameliorarea durerii produse de intepatura, insa ai grija sa nu exagerezi cu cantitatea folosita, acesta poate duce la arsuri ale pielii. Compresele reci sunt recomandate pentru reducerea umflaturii si a iritatiei produse.

Putem încerca să prevenim mușcăturile de țânțari:

-evitând zonele cu apă(lacuri,delta,etc.)sau zonele cu vegetație multă,

-folosind site atât pentru uși, cât și pentru ferestre, pentru a bloca accesul țânțarilor în casă,

-când ne aflăm afară,în zone cu verdeață sau umiditate crescută ,este bine să purtăm haine cu mâneci lungi,pantaloni lungi,

-folosind întotdeauna o soluție anti-țânțari (există spray-uri recomandate chiar de la vârsta de 2 luni,plasturi anti-țânțari,brățări cu uleiuri volatile,brățări cu ultrasunete,etc.)

Ce boli pot transmite tantarii?

Țânțarii pot transmite virusuri, bacterii și paraziți prin saliva lor , producând uneori boli severe.

Țânțarii sunt purtători ai unor boli precum :

-malaria,

-virusul West Nile,

-boala Dengue,

-febra galbena

și diferite virusuri ce pot cauza encefalita.

Totuși sunt  boli care nu pot fi transmise prin înțepătura de țânțar, printre care virusul HIV și hepatita.

Ce poți face în cazul mușcăturii de țânțar?

-spală mușcătura/mușcăturile cu săpun și apă caldă,

-aplică o soluție locală pentru controlul durerii și mâncărimii (există o gamă largă de creme, geluri, plasturi post-înțepătură de insecte),

-aplică gheață pe zona afectată,

-la recomandarea medicului poți folosi medicamente analgezice și/sau antihistaminice .

Acum ca stii tot ce trebuie despre intepaturile de tantar, tu si familia ta va veti putea bucura linistiti de activitatile din timpul verii.

sursa:https://clinicasperanta.ro/muscaturile-de-tantari-cum-sa-te-protejezi-si-ce-poti-sa-faci-pentru-ameliorare/