Noi drepturi și oportunități pentru femeile din diferite țări

2 minute de citit
Imagine - noi-drepturi-si-oportunitati-pentru-femeile-din-diferite-tari
Cuprins

Noi drepturi și oportunități pentru femeile din diferite țări

Ziua femeii de anul acesta a adus cu ea și o serie de noi știri din întreaga lume. Aceste noutăți reprezintă mișcări legale, din diferite țări, care oferă suport, ajutor pentru femei, dar și pentru familii.


 

Statele Unite

Guvernul american anunță că plănuiesc să ofere produse menstruale gratuite în școli și în unitățile publice. De asemenea, doresc sp ofere cât mai mult acces femeilor la servicii de sănătate.

 

Canada

Guvernul canadian anunță că va aloca un buget de 30 de milioane de dolari pentru un plan care dorește să asigure un venit din partea statului pentru creșterea copilului femeilor din toată țara, dar și pentru a ajuta la păstrarea locului de muncă după ce aceasta devine mamă.

 

Spania

Spania anunță și ea că va da o lege care să combată violența domestică, prin mărirea pedepsei agresorilor, dar și oferirea unui suport mai mare pentru abuzați.

 

California

Statul California obligă companiile publice să aibă cel puțin o femeie în comisia de conducere a companiei, iar la sfârșitul anului 2024, vor fi obligați să aibă cel puțin două femei.

 

Statele Unite, Țara Galilor și Olanda

Cele trei state anunță că vor plăti femeile din echipele de fotbal la fel de mult ca pe bărbați.

 

 

Femeile sunt puternice, dornice să ia cu asalt lumea și să facă tot ce le stă în putință să evolueze. Se pare că multe state le doresc același lucru, dat fiind faptul că li se oferă oportunități și drepturi.