Luna 1 de sarcină: ce se intamplă cu tine și de ce trebuie să fii precaută

3 minute de citit
Imagine - luna-1-de-sarcina-ce-se-intampla-cu-tine-si-de-ce-trebuie-sa-fii-precauta
Cuprins

Prima luna de sarcină (luna 1) conține primele 4 săptămani de sarcină. Primele săptămâni de sarcină sunt foarte importante, fiind critice pentru dezvoltarea bebelușului. Pentru multe femei, primul semn că sunt însărcinate este o menstruație care nu apare. Cu toate acestea, pot apare și primele simptome de sarcină care insa pot trece și neobservate ...

 

Iată care sunt săptămanile din prima lună de sarcină, ce se intâmplă cu tine și bebe și la ce trebuie să ai grijă.

 

Prima lună de sarcină

Doctorii considera prima lună de sarcină ca fiind prima lună de la ultima menstruatie, deci in primele două săptămâni, cu siguranță nu sunteți însărcinată. Insa, in jurul perioadei ovulatiei, intr-un moment magic, sperma partenerului tau s-a combinat cu ovulul tau și au conceput o noua viata, un bebeluș.

Prima lună de sarcină este luna in care viitoarea mamica descopera ca este insărcinata. In general, dupa ce menstruatia lunară intarzie sa apară, femeia face un test de sarcina si cele doua liniute magice o anunta ca incepe minunata calatorie a sarcinii: Odiseea Sarcinii.

Simptomele sarcinii sunt cele mai mari evenimente ale lunii. Aici vei gasi o lista cu toate simptomele sarcinii.

Ce se întâmplă cu corpul femeii în prima lună de sarcină

Pentru multe femei, primul semn că sunt însărcinate este o menstruatie care nu apare. Cu toate astea, pot apare si primele simptome de sarcină. Insa aceste simtome de sarcina pot trece neobservate pentru ca multe din ele sunt similare cu cele de dinaintea unei menstruatii.

Printre primele simptome din prima luna de sarcina, enumeram

- greață și crampe

- o sangerare f usora (se numeste sangerare de implantare)

- oboseala,

- sani durerosi si umflati

- o stare de indispozitie (vezi aici toate simtomele de sarcina)

Ce trebuie să știi în prima lună de sarcină

Primele săptămâni de sarcina sunt foarte importante, fiind critice pentru dezvoltarea bebelusului. In primele saptamani de sarcina are loc o etapa de diviziune celulară și creștere explozivă a celulelor. Deoarece majoritatea femeilor nu știu nici măcar că sunt însărcinate în timpul acestor săptămâni esențiale, este recomandat ca toate femeile în vârstă fertilă să ia o vitamină prenatală care include acid folicAcidul folic ajută la prevenirea defectelor de spina bifida și a altor defecte ale tubului neural al bebelusului. Citeste aici detalii Acidul folic si sarcina: importanta, surse si dozare.

Dacă incercați să rămâneți însărcinată, luati toate măsurile de precauție pe care femeile gravide le iau, pentru că niciodată nu știți când veți rămâne gravidă. Evitati tutunul, alcoolul sau drogurile recreaționale. Stați departe de fumul toxic. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre orice medicamente pe care le luați. Limitați consumul de pește din cauza mercurului.

Testele de sarcină la domiciliu reprezintă o modalitate excelentă de a afla dacă vă așteptați, dar veți dori, de asemenea, să vă confirmați sarcina cu un medic. Acesta este momentul potrivit pentru a începe să învățați despre îngrijirea prenatală și pentru a alege un doctor sau o moașă pentru îngrijirea și nașterea dumneavoastră.

 

 

Sursă: desprecopii.ro

https://www.desprecopii.com/info-id-24002-nm-Luna-1-de-sarcina-ce-se-intampla-cu-tine-si-de-ce-trebuie-sa-fii-precauta.htm